2017. január 14., szombat

Mi lennék ha... I.

A minap Judit Vivien Pádár a Sub Rosa blog írója megosztott egy bejegyzést, ahol eljátszott a gondolattal, mi lenne ha….
Nekem ez annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, én is megcsinálom.
Vannak olyan válaszok, amik a mostani testi-lelki állapotomat tükrözik és van, ami évek óta állandó. De ez teljesen természetes, hiszen folyamatosan változunk mi is, bővül az érdeklődési körünk, de az aktuális hangulatunk is befolyásolhat.
De most jó egy kicsit álmodozni! 😌

Mi lennék, ha…

…szín lennék?

Most rózsaszín. Sok árnyalata van, de a finom pasztell áll közel hozzám. Biztos vagyok benne, hogy nem véletlen, tudat alatt vonzódunk azokhoz a színekhez, ami a jelenlegi helyzetünkben segít. A rózsaszín a szeretet, szerelem, a nőiség, az anyaság színe. Megnyugvást ad, csillapítja az önbizalomhiányt. Ami érdekesség volt nekem, hogy ezt a színt kedvelik a művészi beállítottságú emberek – talán, mert elősegíti a kreativitást is.
Akárhogy is nézem, ez most az én színem. Minden pozitív hatását érzem, de a legerősebb, hogy megnyugtat és növeli az önbizalmamat. És a nőiesség megélése, illetve az anyaság gondolata is igen sokat foglakoztat az utóbbi időben.
Ha rózsaszín lennék, akkor jelen lennék az életedben, amikor szükséged lenne szeretetre, önbizalomra, megnyugvásra, gondoskodásra, törődésre, együttérzésre. Segítenék, hogy jobban megismerd önmagad.

Forrás
…évszak lennék?

Tudatosan a tavaszt választottam, mert ez az az évszak, ami a jelenlegi pihenő, stagnáló állapotunkból kimozdít. Ugyan ilyenkor év elején sokan tesznek újévi fogadalmat, de a legtöbbet nem sikerül betartani. Ami valójában teljesen normális, hiszen az energiaszintünk – mind a lelki és fizikai – most nem a növekedés időszakában van. De a tavasz mindig fellendülést hoz.
Ha tavasz lennék, akkor erőt, kitartást, mosolyt vinnék az életedbe, hogy úgy érezd, bármire képes vagy és hozzásegítenélek a terveid, álmaid megvalósításához. Felvidítanálak madárcsicsergéssel, lágy szellővel, virágba borítanám a világodat. 🌷

Saját fotó
…hónap lennék?

Június lennék. Akkor születtem, a párom is és a példakém, Mamika is. 💗 És persze szeretem a nyarat. Ilyenkor már van ereje a napnak (talán még nem olyan forró), egyes gyümölcsök is beérnek, így csemegézhetünk a hazaiból. Még előttünk a nyár, töltekezhetünk, pihenhetünk, kirándulhatunk, több szabadidős programunk lehet.

Forrás
Ez Szent Iván hava, ekkor van a nyári napforduló, amikor az évben a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka. Sokan tűzgyújtással is megemlékeznek róla, ide kötődik a tűzugrás szokása is.

Forrás
Júniusként ezt a verset adom neked:

Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

…nap lennék?

Szombat lennék. Igaz, hogy kötetlen munkaidőben dolgozom már egy ideje, de valahogy belém rögzült, hogy ez pihenőnap, amikor elengedhetem magam, kikapcsolhatok, azt tehetem, amihez csak kedvem van, akkor kelek, amikor akarok, ez csak az én napom. 😌
Ha szombat lennék, elvinném neked ezeket az érzéseket, hogy lazíthass egyet.

Forrás
 …egy nap időpontja lennék?

Naplemente lennék. Megszépíteném a napod végét színekkel, ragyogással. Elérném, hogy megállj egy pillanatra és rám csodálkozz, hogy milyen gyönyörű vagyok és mielőtt továbbmennél, még küldenél nekem egy mosolyt, ami beragyogná a te szívedet is.

Saját fotó
…tengeri állat lennék?

Delfin lennék. Összeköti az eget a földdel, Isten üzeneteit közvetíti felénk. És delfinek társaságában bizony szülni is lehet. Íme egy csodás videó erről:


Ha olvasnátok is erről, itt megtehetitek.
Delfinként életörömet, egyensúlyt, barátságot, játékosságot vinnék az életedbe.

…lófajta lennék?

Lipicai lennék, abból is fekete. A ló lehetővé teszi, hogy olyan feladatokat is elvégezzünk, amit a saját erőnkből nem tudnánk. Erős, méltóságteljes, megbízható. Ember és ló között különleges kapcsolat alakulhat ki.
Lóként megadnám azt a plusz erőt, amire még szükséged van, hogy véghez vidd a terveidet, álmaidat.

Forrás
…madár lennék?

Fecske lennék. Mindenképpen azt kell mondjam, hogy nagyon kitartóak ezek a kis madarak. Képesek a fél világot bejárni a vándorlásaik során, fiókáik etetésénél pedig van, hogy naponta 400-szor visznek eledelt. Bár egy életre együtt maradnak a párok, mégis előfordul, hogy mással is párosodnak. Az emberekkel pedig jól együtt tudnak élni.
Ha fecske lennék, én hoznám neked a tavaszt és mesélnék neked kalandos utazásaimról. 😌

Saját fotó
…állat lennék?

Macska lennék. Na, ez egy fix dolog az életemben. Még ovis voltam, talán 5 éves, amikor bátyám hozott nekünk egy cicát. A pincébe vittük le és nem szabadott elmondanom anyunak, amíg haza nem jött. Nos, ő volt az első cicám, Kormi. Csuda egy cica volt, okos, és rengeteget játszott velem. Azóta mindig volt/van/lesz cicánk. Most Bercike a társunk, már 14 éve. 😄
Igaz, öntörvényűek a cicák, de lehet őket engedelmességre tanítani. Nagyon jó hatással vannak az emberre, dorombolásuk, testük melege megnyugtató.
Ha a te macskád lennék, akkor megígérem, hogy nem hullajtanám a szőröm (annyira), nem mászkálnám össze a bútorokat és reggel hagynálak aludni. Csak este tegyél ki nekem elég kaját. 😉

Saját fotó
…kutyafajta lennék?

Rhodesian ridgeback lennék. Páromnak kedvence ez a kutya, én 1 évvel ezelőtt találkoztam vele, amikor megvettük a házunkat. A szomszédunknak kettő is van belőle. Beleszerettem ebbe a kutyafajtába. Olyan okos, hogy szinte csak meg nem szólal. Nagyon jó természetű, megbízható és könnyen képezhető. Családcentrikus, kiváló őrző kutya.
Ha a te kutyád lennék, hűséges társad lennék, vigyáznék a házra, a családra és nem rágcsálnám meg a papucsodat. 😉

Forrás
…rovar lennék?

 Pillangó lennék. Ógörögül pszükhé, aminek a jelentése: lélek.
„A pillangó a lélek fejlődését, és a halálból kialakuló életet jelképezi. A japánoknál ő a változékonyság szimbóluma. A kínaiak szerint halhatatlanságot jelent. Ha a pillangó felbukkan az életedben, akkor a benned rejlő erőforrásra, és a fejlődésed következő, előtted álló fokára hívja fel a figyelmet.
A fejlődés és az átalakulás útjait jelképezi. A metamorfózis szimbóluma, mert képes a legkülönbözőbb módon megújulni, úgy hogy minden alkalommal egyedi tud lenni. A pillangó képes megörvendeztetni környezetét, és örömöt hozni életükbe. Olyan, mint egy boldog fuvallat.
Felhívja a figyelmet a teljes átalakulásra, ehhez azonban teljes megújulásra van szükség. Itt az ideje felhagyni a régi ismétlődő szokásokkal, viselkedésmódokkal, kapcsolatokkal.”
Tehát figyelj, ha pillangóként felbukkanok az életedben.😉

Saját fotó




 Folytatás hamarosan következik. Ha van kedved, csatlakozz te is!

Varázslatos Napot Kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése